Снимка: БулфотоСпас Русев и руската държавна банка ВТБ продават бившия държавен телеком Виваком

...
Снимка: БулфотоСпас Русев и руската държавна банка ВТБ продават бившия държавен телеком Виваком
Коментари Харесай

Спас Русев продава Виваком четири пъти по-скъпо

Снимка: Булфото

Спас Русев  и съветската държавна банка ВТБ продават някогашния държавен  телеком   " Виваком " на  цена , близо 4 пъти по-висока от тази, на която го купиха преди 4 години, и е допустимо да има договорка в идващите 2 седмици, заяви " Файненшъл таймс ", предава  Дневник .

Телеком ът, чиято покупка за 330 млн. евро през 2015 година беше финансирана главно от руснаците, в този момент се предлага за 1.2 милиарда евро и извънредните договаряния с евентуалния покупател се водели към тази сума, добавя изданието. Такава оценка на " Виваком " съответствала и на последните покупко-продажби в бранша в Югоизточна Европа.

Това е доставчикът на кабелни, мобилни и медийни услуги " Юнайтед груп ", който има опит на Балканите и се управлява от компании за дялово вложение като " Би Си партнърс " и Кей Кей Ар. През май същата компания се контракти да придобие " Теле2 " в Хърватия против 220 млн. евро.

" Файненшъл таймс " напомня, че още не е завършил спор за собствеността на " Виваком ", в който съветският предприемач Дмитрий Косарев оспорва изискванията по договорката от 2015 година, от която е изгубил средства. Освен това изданието изяснява, че освен " Виваком " ще смени притежателя си за шести път от 2004 година насам, само че и че купувачът е представител на капиталови групи, които влагат средства в по-малки покупко-продажби, сливат няколко компании в бранша, с цел да основат по-голяма и по-късно я продават или я оферират на други вложители на борсата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 kaka (преди 10 секунди) Рейтинг: 4131 | Одобрение: 1276 В каква страна живеем и се чудим за какво не се получават нещата.Щом сополивото шофьорче от държавна сигурност стана милионер и в този момент разпродава нашата собственост-какво да приказваме. Напиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР